Ako ste još uvijek u potrazi za omiljenim receptom za neodoljivo mekane i mirisne kiflice, možete završiti potragu. Kiflice po ovom receptu omiljen je ljubiteljima peciva. Mekane kiflice tope se u ustima, a izgledaju prekrasno. Osim toga, gotove su u tren oka!
Sastojci:
750 g brašna
150 g maslaca
3 žlice šećera u prahu
2 žličice soli
1/2 litre mlijeka
50 g svježeg kvasca
1 jaje i malo soli
Za slatka peciva:
750 g brašna
150 g maslaca
125 g šećera u prahu
1/2 litre mlijeka
50 g svježeg kvasca
1 jaje i malo šećera
Oko 30 – 40 g otopljenog maslaca za premaz
Priprema:
Prokuhati mlijeko pomiješano sa šećerom u prahu i putrom. Nakon toga u smjesu umutiti svježi kvasac. Dodati sol i brašno i umijesiti glatko tijesto. Pripremite kiflice i nakon toga prekrijete pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. U međuvremenu zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva i pred pečenje premazati svaku kiflicu umućenim jajetom s malo soli. Kiflice pecite 8 minuta! U slast!