Ove divne pahuljaste palačinke od ricotte i limuna jelo su kojim se možeš počastiti svaki put kada te uhvati loše raspoloženje. Garantirano popravljaju raspoloženje, osobito kada su prelivene medom. Dobro će pristajati i uz javorov sirup, ali i tučeno vrhnje ili brzinsku kremu od kokosa. Priprema i pečenje će ti oduzeti otprilike pola sata, a količina je dovoljna za 4 porcije.
SASTOJCI
- jaje 4 kom
- ricotta 330 g
- šećer 2 žlica
- limunova korica 1 kom
- sok od limuna 1 kom
- oštro brašno 70 g
- kokosovo brašno 25 g
- maslac 2 žlica
- sol 0,25 žličica
POSTUPAK
- Pomiješaj žumanjke, ricottu, kokosovo brašno, šećer i sok te koricu jednog limuna.
- Potom dobro umiješaj brašno špatulom. Bjelanjke izmiksaj u čvrst snijeg s prstohvatom soli.
- Špatulom umiješaj bjelanjke u smjesu žumanjaka i ricotte.
- Zagrij malo maslaca na tavi pa izlij tijesto i peci male palačinke otprilike 2 minute sa svake strane.
- Posluži odmah!