Gabriela kolač

Recept za brzinsku slasticu od prhkih kora i divne kreme

Foto: Instagram
Recept za brzinsku slasticu od prhkih kora i divne kreme
28.10.2024.
u 07:24
Pogledaj originalni članak

'Gabriela kolač' se sprema brzo i lako, a okus je fantastičan. Kombinacija prhkih kora i hladne kreme je dobitna. Sve što treba učiniti jest pripremiti kore i brzinsku kremu, složiti kolač i uživati uz šalicu kave.

Gabriela kolač

Sastojci:

za kore:

5 bjelanjaka

250 g šećera

100 g mljevenih oraha

1 žlica krušnih mrvica

za kremu:

5 žumanjaka

150 g šećera

3 žlice brašna

250 ml mlijeka

250 g maslaca

ekstrakt vanilije

Priprema:

Pripremite kore. Napravite snijeh od bjelanjaka postepeno dodajući šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu.

Dodajte orahe i krušne mrvice pa sve dobro promiješajte špatulom.

Smjesu rasporedite preko klasičnog velikog pleha koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

U međuvremenu pripremite kremu. Miksajte žumanjke i šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte vaniliju, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte.

Smjesu stavite na vatru pa kuhajte sedam do 10 minuta uz neprestano miješanje.

Kremu ohladite pa dodajte i maslac.

Koru prepoloviti. Dodati kremu pa preklopiti s drugim dijelom kore.

Ohladiti preko noći.

Recept za ovaj kolač sa Zadovoljna.hr je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu mama.kuharica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.