Talijanska slastica s okusom kave omiljena je u cijelom svijetu, a ako volite sada pripremite roladu s kremom koja podsjeća na okus najpopularnijeg deserta s kavom - tiramisu roladu.
Sastojci:
160 g šećera
110 g brašna
10 g kukuruznog škroba
30 g kefira
15 ml ulja
1 žličica vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo
Za kremu:
400 ml slatkog vrhnja
250 g krem sira
80 g šećera u prahu
8 g vanilin šećera
Za premazivanje:
150 ml svježe kuhane kave
kakao u prahu
šećer u prahu
Priprema:
U zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Sve dobro izmiksajte dok ne postane svijetlo i prozračno. Zatim dodati kefir i ulje, pa ponovo izmiksajte mikserom. Na kraju u tijesto dodajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Miješajte mikserom na niskoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto, piše Skuhaj.hr.
Pripremite pleh tako da ga obložite papirom za pečenje. Dodajte tijesto i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 10-15 minuta. Gotovo tijesto stavite na ravnu površinu i lagano pospite šećerom u prahu. Prekrijte drugim papirom za pečenje i na njega stavite ohlađen pleh. Za natapanje biskvita skuhajte jaku nezaslađenu kavu i ohladite je.
Za kremu počnite tući dobro ohlađeno slatko vrhnje. Uz mućenje dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte krem sir u dva ili tri dijela. Vrhnje dobro umutite dok masa ne postane gusta i prozračna.
Skinite papir za pečenje s tepsije i umočite biskvit u ohlađenu kavu. Preko tijesta stavite veći dio kreme i zagladite. Odozgo pospite kakaom. Pažljivo zamotati u roladu. Ostatkom kreme premazati roladu. Pospite kakaom.