Ukusno i brzo

Što kažete na ručak gotov za 15 minuta? Ovog vikenda isprobajte piletinu koju će odlično pripremiti i potpuni amateri

Što kažete na ručak gotov za 15 minuta? Ovog vikenda isprobajte piletinu koju će odlično pripremiti i potpuni amateri
25.10.2024.
u 10:13
Ne morate provesti puno vremena u kuhinji da bi jelo bilo savršeno.
Pogledaj originalni članak

Za sve one koji bi ovaj vikend radije proveli u prirodi ili na plaži, a ne u kuhinji imamo idealan recept. Pojedite kvalitetan i ukusan obrok koji će biti gotov u samo 15 minuta! Umak od vrhnja, piletina i tjestenina formula je koja ne može ispasti loše čak i ako niste vješti u kuhanju, zato ovog vikenda počastite sebe i ukućane Alfredo umakom.

Sastojci: 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
  • Sol i papar
  • 1 1/2 šalice mlijeka
  • 1 1/2 šalica pilećeg temeljca
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g fettuccina
  • 1/2 šalice vrhnja 
  • 1 šalica svježe naribanog parmezana
  • peršin    

Priprema:
U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste začinili solju i paprom i pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Ostavite je sa strane, a kada se malo ohladi izrežite ju na kockice ili trakice.

U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak. Dodajte sol i papar, pa pustite da kuha. Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente i dodajte ju u tavu. Pomiješajte vrhnje i parmezan i dodajte u umak. Kuhajte dok se ne zgusne.

Na tanjur prvo stavite tjesteninu s umakom, a zatim na vrh izrezanu piletinu. Ukrasite peršinom i jedite toplo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.