Za sve one koji bi ovaj vikend radije proveli u prirodi ili na plaži, a ne u kuhinji imamo idealan recept. Pojedite kvalitetan i ukusan obrok koji će biti gotov u samo 15 minuta! Umak od vrhnja, piletina i tjestenina formula je koja ne može ispasti loše čak i ako niste vješti u kuhanju, zato ovog vikenda počastite sebe i ukućane Alfredo umakom.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
- Sol i papar
- 1 1/2 šalice mlijeka
- 1 1/2 šalica pilećeg temeljca
- 2 režnja češnjaka
- 250 g fettuccina
- 1/2 šalice vrhnja
- 1 šalica svježe naribanog parmezana
- peršin
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste začinili solju i paprom i pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Ostavite je sa strane, a kada se malo ohladi izrežite ju na kockice ili trakice.
U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak. Dodajte sol i papar, pa pustite da kuha. Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente i dodajte ju u tavu. Pomiješajte vrhnje i parmezan i dodajte u umak. Kuhajte dok se ne zgusne.
Na tanjur prvo stavite tjesteninu s umakom, a zatim na vrh izrezanu piletinu. Ukrasite peršinom i jedite toplo.