Rat u Ukrajini

Gorjelo skladište goriva, požar klasificiran kao najviši stupanj težine

Foto: Reuters
Gorjelo skladište goriva, požar klasificiran kao najviši stupanj težine
03.05.2023.
u 08:06
Pogledaj originalni članak

Skladište goriva u blizini ključnog mosta u ruskoj jugozapadnoj regiji Krasnodaru gorjelo je u ranim jutarnjim satima u srijedu, rekao je regionalni guverner, ali nije bilo prvih izvješća o žrtvama, prenosi Reuters. Plamen i crni dim nadvijali su se iznad nečega što je izgledalo kao veliki spremnici ukrašeni crvenim upozorenjima "Zapaljivo" u videozapisima objavljenim na ruskim društvenim mrežama, iako Reuters nije mogao neovisno provjeriti ni izvješća o požaru ni videozapise.

"Požar je klasificiran kao najviši stupanj težine", rekao je Veniamin Kondratyev, guverner Krasnodara, koji se nalazi s druge strane Azovskog mora od Ukrajine, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Požar je izbio u selu Volna, u administrativnom okrugu Temryuk, rekao je. Nalazi se u blizini Krimskog mosta ili mosta u Kerčkom tjesnacu koji povezuje rusko kopno s poluotokom Krim koji je 2014. anektirala od Ukrajine.

"Ulažu se svi napori da se spriječi daljnje širenje požara", dodao je Kondratjev. “Nema opasnosti za stanovnike sela.”

Incident se dogodio nakon što je rano u subotu u napadu bespilotne letjelice zapalio rusko skladište goriva u krimskoj luci Sevastopolj, što je Moskva rekla kao ukrajinski napad.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade u Rusiji i na teritoriju pod ruskom kontrolom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.