Neobičan prizor

Afrika pod snijegom izgleda kao Zlatibor sa razglednica

Afrika pod snijegom izgleda kao Zlatibor sa razglednica
23.09.2024.
u 14:03
Pogledaj originalni članak

Obilne snježne padaline zatvorile su puteve u Južnoj Africi. Putnici su bili zaglavljeni u automobilima poslije neuobičajeno obilnih snježnih padalina u tom dijelu kontinenta.

U nekim krajevima Afrike snijeg je napadao i do dva metra.

Posebno je bio pogođen autoput N3 koji povezuje Johanesburg i Durban, a hitne službe pokušavale su doći do ljudi koji su bili zarobljeni u svojim vozilima u dijelovima gdje je put zatvoren.

Neki su proveli noć u svojim automobilima. Ključni autoput na istoku države bio je jedan od najteže pogođenih, a nekoliko dionica je zatvoreno, dok su i zaobilaznice neprohodne, rekli su službenici.

Trinaest sati blokirani

"Službe za hitne slučajeve su radile bez prekida tijekom noći. Pokušavale su doći do što većeg broja sudionika u prometu", rekla je menadžerica Uprave za naplatu cestarina Tanija Dugra.

Deke i obroci su dostavljani nekim zaglavljenim vozačima, saopćila je vlada provincije Kvazulu-Natal.

Muhamed Gulam rekao je za kanal Newsroom Afrika da je proveo noć u automobilu sa svojom djecom izvan grada Harismita, oko 270 kilometara jugoistočno od Johanesburga.

"Bili smo blokirani više od 13 sati, bili smo bez hrane. Ne bismo se uspjeli spasiti bez pomoći službi za hitne slučajeve“, rekao je Gulam.

Dva metra snijega

U nekim oblastima snježni pokrivač ima debljinu i do dva metra, objavili su iz kompanije za sigurnost na putevima "Arrive Alive"", prenosi RTS.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.