JUDO

Barbara Matić je svjetska prvakinja, pobijedila je u hrvatskom finalu!

Barbara Matić je svjetska prvakinja, pobijedila je u hrvatskom finalu!
10.10.2022.
u 16:46
Pogledaj originalni članak

Barbara Matić osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u judu, u kojem je pobijedila Laru Cvjetko. 

Borba je bila gotova za nešto više od minute. Matić je uspjela izvući polugu na ruci svoje suparnice te je tako obranila svjetsku titulu. Lara Cvjetko osvojila je svjetsko srebro. Prvi put u povijesti dvije su se Hrvatice susrele u finalu Svjetskog prvenstva u judu.

OVDJE možete pogledati borbu Matić i Cvjetko

Obje hrvatske predstavnice pobijedile su Japanke u polufinalu natjecanja. Matić je u polufinalu pobijedila Japanku Shiho Tanaku, dok je Cvetko bila bolja od Saki Niioze. Barbara Matić inače je prva džudašica svijeta prema IJF-ovoj ljestvici u svojoj kategoriji, dok je Lara Cvjetko na 13. mjestu.

U kategoriji -70kg koja broji 44 natjecateljice ujedno je i najbrojnija kategorija u konkurenciji judašica na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Nakon što su obje hrvatske natjecateljice u prvom kolu bile slobodne, na putu do finala uslijedile su po četiri borbe za svaku.

Matić je u gornjem dijelu ždrijeba savladala Hilde Jager, Aleksandru Samardžić, Gulnozu Matniyazovu  i Shiho Tanaku, dok je Lara Cvjetko bila boljaod Margaux Pinot, Martine Esposito, Sanne van Dijke i Saki Niioze.

Koliko je zapravo ova težinska kategorija zahtjevna govori činjenica da su u eliminacijskim borbama upisali poraz srebrna sa OI iz Tokija Pollers, brončana sa OI iz Tokija Van Dijke, zlatna medalja sa SP 2019. Gahie, odnosno brončana Pinot, piše Index Sport.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.