Zeleno povrće u vrećicama za koje se tvrdi da je prethodno oprano među kulinarskim je krivcima koji bi mogli biti leglo bakterija, kažu stručnjaci. Barbara Kowalcyk, ravnateljica Instituta za sigurnost hrane i prehrambenu sigurnost na Sveučilištu George Washington, rekla je za NBC News da treba izbjegavati proizvode za koje se tvrdi da su prethodno oprani - poput zelene salate, povrća ili čak rezanog voća. Mrežasta kora dinje može zarobiti bakterije, dodao je Darin Detwiler, profesor regulatorne politike hrane sa Sveučilišta Northeastern.
- Kora ima savršen pH, a ne možete ju dovoljno očistiti izvana - rekao je Detwiler. Schaffner je objasnio da što se više hrane prerađuje od farme do vašeg stola, to je veći rizik da se u nju unesu bakterije, od kojih se onda možete razboljeti, piše NYP. - Što više manipulirate, zasigurno postoji više mjesta gdje stvari mogu poći po zlu - rekla je Kowalcyk.