Turistički potencijali

Bosna i Hercegovina proglašena "novom Hrvatskom"

Bosna i Hercegovina proglašena "novom Hrvatskom"
18.10.2024.
u 14:21
The Sun je u svojem tekstu ukazao na sve ono što BiH nudi u smislu turizma te je istaknuo i nekoliko primjera
Pogledaj originalni članak

Turistički potencijali Bosne i Hercegovine sve su češće prepoznati i u svjetskim okvirima, pa i kada govorimo o renomiranim medijima i mrežnim stranicama posvećenima putovanjima. Magazin Wild Frontiers nedavno je uvrstio Bosnu i Hercegovinu na listu najpopularnijih odredišta za 2025. godinu, što je privuklo pažnju poznatog britanskog medija da istraži nešto više o BiH, piše Klix. 

Kako The Sun navodi u naslovu, Bosna i Hercegovina je rijetko posjećena zemlja i "nova "Hrvatska", a ističu i da ima neka od najjeftinijih piva u Europi. Tim stručnjaka za putovanja u Wild Frontiersu opisao je BiH kao "alternativu s manje gužve Dubrovniku". Inače, ova lista nastala je prema Google pretraživanjima i podacima o rezervacijama za odmor. "Iako Bosna i Hercegovina ima mnogo toga za ponuditi - od fascinantne historije, nevjerojatne prirode i plaže s čistim plavim morem, zemlja često promakne ispod turističkog radara", naveo je The Sun. 

Ovom su prilikom ukazali i na nekoliko primjera koji posebno dolaze do izražaja u kontekst turističkih potencijala. Jedan od njih je i Baščaršija u Sarajevu koja je najstariji gradski bazar i kulturno središte grada te je odlično mjesto za pronaći tradicionalna jela. Nadalje, spominju i Mostar uz naglasak na Stari most, Blagaj, ali i Neum za koji navode kako je popularno mjesto za boravak na plaži, a sam grad je okružen s jedne strane veličanstvenim planinskim krajolicima, a druge i tirkiznim vodama. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.