Brza čokoladna torta bez brašna: Uspijeva čak i početnicima

Brza čokoladna torta bez brašna: Uspijeva čak i početnicima
15.03.2023.
u 09:34
Pogledaj originalni članak

Ako volite čokoladne poslastice svakako morate probati čokoladnu tortu bez brašna.

Ovaj recept ne traži posebne vještine, te čak nema iščekivanja dizanja biskvita, što znači kako nema šanse da vam ova čokoladna rapsodija ne bude omiljen recept. 

Sastojci

  • 15 dkg maslaca
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 10 jaja
  • 20 dkg čokolade s najmanje 40 posto kakaa
  • 15dkg mljevenih oraha (prema želji)
  • 3 žlice kakaa
  • krušne mrvice za posipavanje

Priprema

Otopite maslac. U veću posudu za miksanje stavite šećer. 

Odvajajte žumanjke od bjelanjaka pa žumanke dodajte u šećer, a bjelanjke u drugu veću posudu u kojoj ćete kasnije napraviti snijeg.

Otopite čokoladu na laganoj vatri. Žumanjke sa šećerom miksajte 5 minuta pa potom malo po malo unutra dodajte otopljen maslac. Pazite na to da maslac bude mlak, nikako vruć.

Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka. U smjesu žumanjaka, šećera i maslaca ubacite otopljenu mlaku čokoladu i kao. Kada ste je povezali sa smjesom, ubacite u posudu par velikih žlica snijega kako biste je malo razrijedili pa potom u nju umiješajte i orahe.

Kompletnu smjesu ubacite u posudu sa snijegom od bjelanjaka kako biste ga lakše povezali s tako velikom količinom  bjelanjaka. Miješajte lagano dok sve ne povežete u glatku i svilenkastu smjesu.

Upalite rernu na 180 stupnjeva. Namažite kalup za tortu s malo maslaca i temeljito ga posipajte s krušnim mrvicama. Ulijte smjesu u kalup i stavite u zagrijanu pećnicu, piše Zadovoljna.hr.

Tortu pecite između 40 do 55 minuta. Prvih 30 minuta ne otvarajte rernu kako se torta ne bi 'spustila'.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.