Brze i jednostavne poslastice sigurno su nam među najomiljenijima, a takav je i ovaj kolač: veoma brzo i lako ćete ga napraviti, pećnicu nećete paliti, jer se on ne peče, a neodoljivo je kremast i ukusan. Zapravo, toliko je dobar da se topi u ustima. Prijatno!
Sastojci
oko 300 grama petit keksa
500 grama maskarpone sira
500 ml pavlake za šlag
200 grama bijele čokolade
200 grama kokosa
malo mlijeka za umakanje
Priprema
Keks umačite u mlijeko i poslažite na podlogu s obručem (20×28 cm). U posudu dodajte maskarpone sir i istopljenu bijelu čokoladu, koju ste prohladili, izmiješajte mikserom, piše kolaci.biz.
Posebno izmutite pavlaku za šlag, ali nemojte da bude prečvrsto – čim šlag očvrsne tako da ne klizi niz posudu kada je okrenete, dovoljno ste izmutili. Šlag dodajte u pripremljeni maskarpone i polako miješajte.
Dodajte kokos i sve sjedinite. Pola kreme rasporedite preko keksa. Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme. Preostalu kremu rasporedite preko keksa. Kolač stavite u hladnjak, najbolje preko noći, da keks fino omekša i sastojci se sjedine.