Ovaj kolač, koji možete ispeći i u okruglom kalupu za torte, osvojit će vas ne samo zato što je ukusan, već je gotov "za tren".
Pomiješajte sve sastojke, izlijte u kalup i pecite 40 minuta...
Sastojci:
200 ml jogurta
2 jaja
pola čaše šećera
pola čaše ulja
2 čaše brašna
2 male kašice praška za pecivo
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijte u jednu posudu.
U drugu stavite jaja i šećer, pa miksajte oko pet minuta, dok smjesa ne postane svjetložuta i gusta.
Zatim malo po malo dodajite ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini.
Sada u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smjese uz pomoć špatule ili pjenjače. Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo i lagano miješajte dok sve ne sjedinite, piše Radiosarajevo.
Kalup za pečenje premažite s malo ulja ili putera i pospite brašnom. Sipajte smjesu u i pecite (u prethodno zagrijanoj pećnici) na temperaturi od 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Prije posluživanja posuti šećerom u prahu - najbolje kroz sito (ili cjediljku, ako nemate isto).
Pojedini u ovaj biskvit dodaju i nešto što će dati novi okus: nekad su to to grožđice natopljene rumom, ili sjeckane datulje, ili grubo sjeckani bademi. Neki na dno kalupa poslože i voće, npr. jabuke, maline, ribizle, banane, šljive, kruške - pojedinačno ili sve zajedno, i potom ih zaliju smjesom za biskvit.
To je to. Dobar tek!