svi će uživati

Čudo od čokolade: Jednostavan recept koji će te oduševiti!

Foto: Nevena Josipović
Čudo od čokolade: Jednostavan recept koji će te oduševiti!
14.04.2023.
u 07:23
Čudo od čokolade je jednostavan čokoladni kolač naglašenih okusa! U nastavku je provjereni recept gastro blogerice Nevene Josipović za čudo od čokolade u kojem će uživati sve generacije!
Pogledaj originalni članak

Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade, piše gastro.24sata.hr.

Čudo od čokolade - Omiljeni desert

Kada bi me netko pitao koju namirnicu bih jela do kraja života moja odgovor bi bio - čokolada. Zašto baš čudo od čokolade? Jer je glavni sastojak čokolada, a čudo je zbog izuzetne sočnosti uz koju su se višnje idealno uklopile. Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Moj savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača.

Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s banama ili jagodama, a ovog puta donosimo ti recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.

Foto: Nevena Josipović
čudo od čokolade

 

Čudo od čokolade

Sastojci:

Biskvit za čudo od čokolade:

5 jaja

5 žlica šećera

100 ml ulja

100 mlmlijeka

3 žlice kakaa u prahu

6 žlica oštrog brašna

1/2 praška za pecivo

1 teglica kompota od višanja

 

Krema: 

500 ml slatkog vrhnja

300 g tamne čokolade

 

Priprema čuda od čokolade:      

Napravi snijeg od bjelanjaka.      

U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.      

U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sastojke.      

Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.       

Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.      

U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.       

Vruć biskvit prelij vrućom kremom.      

Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak. 

Uživaj!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.