Recept

DOMAĆA PITA S JABUKAMA: Poslastica s kojom je nemoguće pogriješiti

DOMAĆA PITA S JABUKAMA: Poslastica s kojom je nemoguće pogriješiti
13.07.2022.
u 17:51
Pogledaj originalni članak

Uz domaći pitu s jabukama nikad ne možemo pogriješiti. Recept  donosi Moslavačka priča, seosko imanje iz srca Moslavine.

Sastojci:

0,7 kg oštrog brašna
0,3 kg margarina
0,23 kg šećera
prstohvat soli
korica limuna
1 žumanjak
kiselo vrhnje
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
5 kg svježih jabuka

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto rukama i mijesite dok vam se sve ne spoji. Ostavite ga na hladnom 30 minuta, prenosi Dnevno.hr.

Dok se tijesto hladi, naribajte jabuke te ih stavite u cjediljku 10 minuta da puste sok. Iscijeđenim jabukama dodajte oko 4 žlice šećera i cimet. Ohlađeno tijesto podijelite na pola.

Prvu polovicu razvaljajte i stavite u namašćenu i pobrašnjenu posudu za pečenje. Na tijesto stavite punjenje od jabuka te razvaljajte drugu polovicu i njome prekrijte jabuke. Tijesto izbockajte vilicom i stavite ga peći 45 minuta na 180 stupnjeva.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.