LAŽNO SE PREDSTAVLJALI

Državljani BiH i SAD-a prevarili strance za više od milijun eura, policija otkrila što su napravili

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Državljani BiH i SAD-a prevarili strance za više od milijun eura, policija otkrila što su napravili
04.10.2024.
u 18:14
Počinitelji su čitavo vrijeme oštećene održavali u zabludi lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica kako posao još nije krenuo te kako će njihova financijska dobit uskoro stići
Pogledaj originalni članak

Splitsko-dalmatinska policija uhitila je 54-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina, tereteći ga da je s državljaninom SAD-a prevario za više od milijun eura dvoje stranaca koje su nagovorili na ulaganje u nekretnine i rudarenje. Zbog sumnje da je lažnim predstavljanjem sudjelovao u prijevari stranih državljana, 54-godišnjak je u petak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku u Splitu, izvijestila je policija.

Dvoje stranih državljana, prevaranti su upoznali u svibnju 2022. u Hrvatskoj te su ih zajednički doveli u zabludu, lažno im se predstavljajući da su odgovorne osobe švicarskog trgovačkog društva. Predložili su im pritom poslovnu suradnju ulaganjem u nekretnine i rudarenje te obećali financijsku dobit nakon čega su oštećenici potpisali ugovor, ne sumnjajući na prijevaru.

Od svibnja do listopada 2022. godine sa svojih računa otvorenih na platformama prema uputi počinitelja izvršili su veći broj uplata u kriptovalutama na tri računa na drugim platformama u ukupnom iznosu od 1.194.367 eura, utvrdila je policija. Počinitelji su čitavo vrijeme oštećene održavali u zabludi lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica kako posao još nije krenuo te kako će njihova financijska dobit uskoro stići. No, oštećeni nisu ostvarili financijsku dobit niti su dobili natrag uložena sredstva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.