Završen natječaj

Džakula, Arifović i Avdagić u utrci za čelno mjesto UNO-a BiH

Džakula, Arifović i Avdagić u utrci za čelno mjesto UNO-a BiH
15.05.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH pokrenuo je proceduru izbora ravnatelja UNO-a BiH , a nakon okončanog natječajnog procesa na koji su se prijavila četiri kandidata, potvrđeno je “Avazu” iz ove institucije. Ravnatelju Miri Džakuli istekao je četverogodišnji mandat u veljači ove godine, ali se on, iako je ranije najavljivao da neće, ponovno prijavio na natječaj za ovo mjesto.

Džakulu je Vijeće ministara BiH prije nekoliko mjeseci imenovalo za v. d. ravnatelja do okončanja natječajne procedure te mu je istekao i taj mandat. Osim Džakule, prema pisanju “Avaza” u utrci za čelno mjesto najvažnije financijske institucije u državi, a na osnovi otvorenih prijava našla su se imena Midhata Arifovića, bivšeg ravnatelja Porezne uprave FBiH, i Ognjena Avdagića, dugogodišnjeg zaposlenika Uprave za neizravno oporezivanje. Posljednja, četvrta kuverta je odbačena jer je utvrđeno da je nepotpuna.

“U idućih desetak dana obavit će se intervju s kandidatima , nakon čega će se sastaviti konačna rang-lista koja će biti proslijeđena Vijeću ministara na konačnu odluku, navedeno je iz Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Arifović je za “Avaz” kazao da je konkurirao na ovu poziciju, iako je svjestan da neće biti izabran.

“Prijavio sam se iako sam unaprijed čuo da je to mjesto već rezervirano za sadašnjeg ravnatelja, odnosno da raspodjelom ova pozicija ne pripada Bošnjacima”, kazao je Arifović.

Džakula, pak, kaže kako očekuje da procedura bude gotova što prije. “Natječajna procedura je u tijeku. Koliko mi je poznato iz medija, nije se prijavio velik broj ljudi , ali mislim kako nije korektno da dajem bilo kakve izjave o tome”, kazao je Džakula. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.