Izlaznost 14,12 posto

Izborni proces protječe bez problema, gužve u Stocu zbog skenera

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
lokalni izbori u BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
lokalni izbori u BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
lokalni izbori u BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
lokalni izbori u BiH
06.10.2024.
u 12:19
Na Lokalne izbore u Mostaru do 11 sati izašlo je 10,95 posto građana, potvrđeno je Feni iz Gradskog izbornog povjerenstva (GIP).
Pogledaj originalni članak

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavilo je prve podatke o izlaznosti na lokalnim izborima, koji se danas održavaju širom naše zemlje. Prema preliminarnim informacijama iz SIP-a, do 11 sati je svoje građansko pravo iskoristilo 14,12 posto građana Bosne i Hercegovine.

Izborni proces za sada protječe bez problema. Na biračkim mjestima nisu zabilježeni nikakvi problemi. Birači u Mostaru glasuju na 153 redovna biračka mjesta, a pravo glasa na izborima ima 99. 446 birača. Mostar bira gradonačelnika u Gradskom vijeću i to dvotrećinskom većinom glasova 35 vijećnika.

Na Lokalne izbore na području općine Posušje do 11 sati izašlo je 8,95 posto građana. Birači u Posušju  glasuju na 27  biračkih mjesta, te imaju jedno u odsustvu, a pravo glasa na izborima ima 15.003 birača.

Na Lokalne izbore u Širokom Brijegu do 11 sati izašlo je 10,44 posto građana. Birači u Širokom Brijegu  glasuju na 38  redovnih biračkih mjesta, te imaju jedno u odsustvu, a pravo glasa na izborima ima 23.853 birača.

Gužve u Stocu zbog skenera

Izlaznost na Lolaknim izborima u Stocu do 11 sati iznosila je 21,87 posto, potvrđeno je Feni iz Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Stolac. Na 19 redovitih biračkih mjesta do sada je glasovalo oko 2.200 građana, dok pravo glasa ima nešto više od 10 tisuća registriranih birača.

Prema informacijama iz GIP-a Stolac, izborni proces trenutno protječe bez većih problema, osim što se na većim biračkim mjestima javljaju gužve uzrokovane novim sustavom provjere birača i glasovanja. 

Podsjetimo, Gradsko izborno povjerenstvo ranije je upozorilo Središnje izborno povjerenstvo (SIP) na mogućnost problema tijekom izbornog dana, ističući da će neki birači možda biti onemogućeni glasovati zbog sporosti sustava.

Podsjetimo, u pet općina donesena je odluka o prolongiranju održavanja izbora zbog razornih poplava. Riječ je o općinama Kiseljak, Kreševo, Jablanica, Konjic i Fojnica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.