Da, ova japanska „dijeta“ doista je jednostavna onako kako i zvuči na prvu loptu: svaki dan odmah nakon ustajanja pije se najprije četiri čaše mlake vode u malih gutljajima i na prazan želudac.
Voda ne smije nikako biti hladna, važno je da je mlaka, a zdravo je piti čak i toplu vodu. Kako se želudac ne bi dodatno opteretio i naduo, pije se obična voda, odnosno negazirana voda. Zatim treba čekati najmanje 45 minuta do doručka, piše miss7.24sata.hr.
Naša voda, a meni... japanski?
Inače se može jesti kao i inače – doduše, trebaš imati na umu da japanska prehrana općenito slovi kao jako zdrava: na jelovniku se nalazi prvenstveno povrće, riba i riža, a mliječni proizvodi i meso se jako malo konzumiraju.
Usprkos tome, Japanke se kunu u dodatnu vodenu kuru: potiče izmjenu tvari u organizmu, poboljšava izlučivanje otrovnih tvari te opskrbljuje mišićne stanice tekućinom pa koža postaje sjajnija. Osim toga, voda napuni želudac pa obično jedemo manje za doručak. Dakle, isplati se isprobati tu vodenu dijetu…
Od ovog voća će se otopiti kilogrami
Uz vodenu dijetu dobro je konzumirati – zdravu hranu. Voliš citrusne plodove? Onda će te sigurno razveseliti rezultat nedavno provedenog istraživanja: znanstvenici su dokazali da grejp pomaže kod mršavljenja.
Za istraživanje su 42 osobe jele šest tjedana svako jutro, u podne i na večer po pola grejpa. Na kraju istraživanja su ispitanici izgubili nekoliko kilograma, ali su i imali znatno manji opseg struka. Uz to im je i krvni tlak bio bolji. Rezultati su objavljeni u „Metabolism Journal“.
Međutim, zašto je grejp takav ubojica masnoće? Znanstvenici pretpostavljaju da je za njegov uspjeh zaslužna kombinacija više faktora. Grejp sadrži balastnu tvar pektin. Ona poboljšava probavu te nabubri u želučanom i crijevnom traktu – pa si duže vremena sita.
Uz to vitamin C potiče izgaranje masnoće, a kalij iz grejpa oslobađa te viška vode. Povrh svega, ovo voće ima malo kalorija. Dakle, grejp, pozor, mršavljenje!