Nezaobilazan recept za mramorni kolač od limuna, brz i jednostavan, idealan za ljetne dane, piše Index.hr.
Sastojci
75 gmaslaca
3 jaja
200 g šećera u prahu
75 g punomasnog kiselog vrhnja
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
korica limuna
Za glazuru:
75 g šećera u prahu
1 limun - sok
Priprema
1 Pripremite smjesu
Otopite i ohladite maslac. Nekoliko minuta miksajte šećer, sok limuna i jaja dok se šećer ne istopi. Umiješajte otopljeni maslac i kiselo vrhnje, te prosijte brašno i prašak za pecivo u smjesu. Umiješajte i koricu limuna.
Namastite kalup za pečenje, najbolje dublji, pravokutni za pečenje kruha i ravnomjerno izlijte smjesu.
2 Pripremite kalup za pečenje
Namastite kalup za pečenje, najbolje dublji, pravokutni za pečenje 1kg kruha i ravnomjerno izlijte smjesu.
3 Pecite
Pecite na 170°C, 45-60 minuta dok se kolač ne digne, a površina kolača pozlatni. Možete provjeriti i čačkalicom, ako iz tijesta izađe čista, kolač je pečen.
4 Pripremite glazuru
Pjenjačom izmiješajte šećer u prahu i sok limuna. Izlijte po još vrućem kolaču i ostavite da se ohladi.