Ljubav ne pobjeđuje sve: Brak ih je ostavio bez posla

ilustracija
05.10.2024.
u 20:39

Ljubav ponekad ne pobjeđuje sve. U Vatikanu je dvoje ljubavnika zbog vjenčanja ostalo bez posla. 

Novopečeni supružnici, koje su talijanski mediji zbog ‘tragične’ priče prozvali Romeo i Julija, zbog ljubavi su ostali bez posla. Obojica su nekoliko godina bili zaposleni u Vatikanskoj banci koja je početkom ljeta odlučila zabraniti sklapanje brakova među zaposlenicima. Mladi par, koji je tada još bio zaručen, ipak se odlučio vjenčati.

Odluka banke o zabrani braka među zaposlenicima stupila je na snagu u rujnu. Tada su novopečeni supružnici nadređeni obavijestili da jedan od njih mora dati otkaz – inače će oboje ostati bez posla, prenosi Guardian. Budući da u roku od 30 dana nitko nije udovoljio želji poslodavca, obojica su u utorak dobili otkaz.

Banka: Teška odluka

Vatikanska banka je raskid radnog odnosa opisala kao “tešku odluku”, a ujedno su objasnili da su prekršili interne pravilnike tvrtke koji su doneseni s ciljem sprječavanja nepotizma. “Zabranom smo željeli izbjeći reputacijski rizik zbog optužbi za nepotizam i potencijalni sukob interesa u poslovanju institucije”, napisali su u priopćenju. Dodali su da svrha zabrane ni na koji način nije ometanje prava dvoje ljudi na sklapanje braka.

Mladenci su se obratili papi

Zbog pravila Vatikanske banke mladenci su se u rujnu obratili i papi Franji koji je to pravilo odobrio, ali je situaciju supružnika ipak nazvao “nepravednom”. Pravilo vatikanske banke, koju su proteklih godina potresale brojne afere, zabranjuje sklapanje braka zaposlenika s osobama koje su u radnom odnosu u drugim vatikanskim institucijama. Pravilo je banka objavila tek nakon što su nezadovoljni zaposlenici o tome obavijestili talijanske medije. Talijanski list Il Messaggero izvijestio je da bi par mogao iznijeti stvar pred vatikanski sud.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije