725 milijuna funti duga

Kralj nekretnina u Europi rasprodaje imovinu: Milijarder bankrotirao zbog jednog poteza

Foto: Screenshot/Instagram
Kralj nekretnina u Europi rasprodaje imovinu: Milijarder bankrotirao zbog jednog poteza
15.10.2024.
u 11:18
Milijarder je u navodnim dugovima u iznosu od 725 milijuna funti.
Pogledaj originalni članak

Bob Bull, iz Velike Britanije, čije je bogatstvo procijenjeno na dvije milijarde funti nalazio se na mjestu 88 na listi najbogatijih. U to vrijeme je govorio kako je svoj novac zaradio pretvarajući statične karavane u sela prepuna bungalova. Otac dvoje djece je bogatstvo potrošio na raskošnu kuću u blizini Southamptona, u Hampshiru, i nekoliko skupih automobila koji su sada vraćeni jer je milijarder u navodnim dugovima u iznosu od 725 milijuna funti.

"Ovi ljudi su me doveli do granice, postao sam žrtva kriminala, bankrotirao sam", rekao je Bull, porijeklom iz Manchestera, koji tvrdi da je narko-banda Kinahan kartel imala veze sa njegovom propasti.

On je vodio posao sa nekretninama u Europi, kada se zajmodavac povukao u posljednjem trenutku i natjerao ga da vuče nepažljive poteze. Naime, on je iz očaja posudio tri milijuna funti od člana organizirane kriminalne rupe, za kojeg se pričalo da je povezan sa kartelom Kinahan.

Novac je trebalo vratiti u roku od četiri tjedna s kamatom, što je izmaklo kontroli i rezultiralo da je na kraju mora da vrati 42 milijuna funti. Često su ga na to podsjećali prijetnjama o kidnapovanju, piše Metro. Njegova kuća, u kojoj je do skoro živio s obitelji, nalazi se na tržištu za šest milijuna funti.

Sudski dokumenti iz prosinca pokazali su kako se gospodin Bull nadao da će ući u aranžman da otplati svoje dugove sa samo 0,25 posto. "To nije sjajan povratak, ali jeste dobar korak ka otplati duga", rekao je Bullov odvjetnik Ben Channer, prenosi Telegraf.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.