BRZE I JEDNOSTAVNE

Lagane voćne šnite gotove za tren oka, bez pečenja i komplikacija

Foto: Instagram@miris_dunja
Lagane voćne šnite gotove za tren oka, bez pečenja i komplikacija
01.10.2024.
u 15:15
Pogledaj originalni članak

Ovo je jednostavan kolač koji spaja hrskave lisnate kekse, laganu kremu i kiselkasto voće, a gotov je za tren oka, piše Zadovoljna.hr.

Voćne šnite – sastojci:

  • Dva paketa lisnatog keksa

Za voćni sloj:

  • 250 g šumskog voća
  • 130 g šećera
  • 25 g gustina + 3 žlice vode
  • 2 paketa vanilin šećera

Za kremu od vanilije:

  • 400 ml mlijeka
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • Pakiranje gotove kreme za kremšnite

Voćne šnite – priprema:

  1. Pripremite kremu od vanilije. Mlijeko i slatko vrhnje miksajte s jednim pakiranjem gotove kreme za kremšnite, koju možete pronaći u gotovo svakoj trgovini.
  2. Pripremite voćni sloj. Pomiješajte voće i šećer pa prokuhajte. Usitnite štapnim mikserom kako biste dobili glatku teksturu. Dodajte mješavinu vode i gustina, a na samome kraju dodajte vanilin šećer.
  3. Na redu je slaganje torte. Lisnate kekse, koje također možete pronaći u svakoj većoj trgovini, posložite na dno kalupa. Stavite pola žute kreme, pa dodajte voćni sloj, koji prekrijte s drugom polovicom žute kreme.
  4. Na samome kraju dodajte još jedan sloj lisnatih keksa.
  5. Ostavite u hladnjaku preko noći. 

Savjet: Ako vam lisnati keksi nisu pri ruci, gotovo isti kolač možete napraviti s klasičnim lisnatim tijestom. Tijesto razvalajte i prepolovite po dužini. Koru pecite 20 minuta na 180 stupnjeva, prohladite i nastavite slagati kolač prema uputama.

Voćne šnite blogirice Lale osvajaju na prvi zalogaj(Foto: Instagram@miris_dunja)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.