brzo i fino

Torta od jabuke gotova u samo 5 minuta? Moguće je!

Shutterstock
29.09.2024.
u 08:04

Čak i ako ste kulinarski početnik ili ako vam deserti nikada ne uspiju, ovaj će biti savršen. Saznajte tajnu najfinijeg jesenskog deserta i uživajte u svakom trenutku provedenom u kuhinji

Ne vjerujete da torta može biti gotova u samo 5 minuta i da može biti najfiniji brzi jesenski desert? Vrijeme je da vas razuvjerimo! Jedini uvjet je da u svojoj kuhinji imate mikrovalnu pećnicu. Ne morate čekati posebnu prigodu, počastite se desertom već danas i uživajte u slasnoj jesenskoj torti u šalici!

Sastojci (za 1 osobu):

  • 1 jabuka oguljena i narezana na tanke komadiće
  • 2 žlice zobenih pahuljica
  • 1 žličica maslaca
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica meda
  • 1 žlica vode

Priprema:
U malo većoj šalici pogodnoj za mikrovalnu pećnicu pomiješajte komadiće jabuke s medom i pola žličice cimeta, te smjesi dodajte vodu. U drugoj šalici pomiješajte zobene pahuljice, ostatak cimeta i maslac. Promiješajte sve kako biste dobili crumble, odnosno mrvičastu smjesu. Prelijte crumble preko smjese s jabukama koju ste pripremili. Stavite šalicu u mikrovalnu 2-3 minute. Ako jabuka nije mekana, vratite šalicu  u mikrovalnu pećnicu na još jednu minutu. Prelijte s malo meda ili, još bolje, u šalicu dodajte kuglicu sladoleda od vanilije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije