Ako volite cimet u kolačima pripremite Cimet rolice s preljevom od čokolade i posipom od lješnjaka.
Sastojci za tijesto:
200 g brašna
120 g maslaca
50 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žumanjak
Za nadjev:
1 bjelanjak
2 žlice šećera
1 žličica cimeta
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g lješnjaka
Cimet rolice s preljevom od čokolade i lješnjacima
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno, maslac, šećer u prahu, sol, ekstrakt vanilije, žumanjke i sve dobro izmiješajte rukom. Dobiveno tijesto razvaljajte i stavite na prozirnu foliju. Premazati bjelanjkom, posuti šećerom i cimetom, zarolati tijesto u roladu, pokriti folijom i ostaviti u hladnjaku 20 minuta, prenosi Skuhaj.hr.
Roladu narežite na kolutove i stavite u tepsiju i peći oko 12 minuta na 180°C. Umočite ih u otopljenu čokoladu, zatim u lješnjake i poslužite.
Način pripreme pogledajte u vidu: