Primamljivi spoj okusa i mirisa rogača, jabuka, cimeta, limuna, čokolade... Iznenadite sve ukućane i napravite ovaj jesenji kolač...
Sastojci
BISKVIT:
3 žumanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 ml ulja
200 ml mlijeka
150 g brašna
50 g mljevenog rogača
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
1 žličica cimeta
NADJEV:
3 bjelanjka
150 g šećera
500 g ribanih jabuka
50 g mljevenih oraha
sok od 1/2 limuna
GLAZURA:
100 g čokolade
50 g margarina
1 žlica ulja
Priprema
Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje i mlijeko i još malo mutiti. Na kraju dodati brašno, rogač, prašak za pecivo, kakao i cimet. Sve sjediniti mikserom. Smjesu istresti u papirom obložen lim dimenzija 20x30 cm, piše Coolinarika.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°oko 15 minuta da se uhvati korica. Za to vrijeme umutiti bjelanjke sa šećerom i dodati limunov sok. Dodati jabuke i orahe i umiješati žlicom. Preliti preko polupečenog biskvita. Ako su jabuke kisele, limun se može izostaviti.
Vratiti u pećnicu i peći još oko 30 minuta na istoj temperaturi. Ostaviti još nekoliko minuta u isključenoj pećnici.
Sastojke za glazuru otopiti na niskoj temperaturi i preliti ohlađeni kolač.