Premijer Federacije BiH

Nikšić: Situacija je vrlo ozbiljna, brojni građani su zarobljeni u svojim kućama!

Foto: Fena
Nikšić: Situacija je vrlo ozbiljna, brojni građani su zarobljeni u svojim kućama!
04.10.2024.
u 10:05
Nažalost, bilo je i ljudskih žrtava ali još uvijek nemamo sve informacije vezane za to. Javnost ćemo informirati o svemu čim dobijemo potvrdu s terena - kazao je Nikšić.
Pogledaj originalni članak

Zbog obilnih padalina tijekom noći nekoliko mjesta na području Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice su zahvaćena poplavama i odronima. Od noćas sam u komunikaciji s ekipama na terenu i koordiniramo akciju pomoći, uz sve poteškoće koje imamo s komunikacijom zbog oštećenih mreža, objavio je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić

- Situacija je vrlo ozbiljna jer su brojni građani još uvijek zarobljeni u svojim kućama i pronalazimo način da dođemo do njih. Nažalost, bilo je i ljudskih žrtava ali još uvijek nemamo sve informacije vezane za to. Javnost ćemo informirati o svemu čim dobijemo potvrdu s terena - kazao je Nikšić. Ističe kako su sve nadležne i interventne ekipe od ranih jutarnjih sati mobilizirane.

- Uspjeli su evakuirati određeni broj građana koje je voda zarobila u njihovim domovima, a nastavljaju i dalje obilaziti pogođena područja kako bi spasili ljude i pružili im pomoć. Tijekom dana očekujemo i dodatnu pomoć. U akciju je uključen i MUP, čiji helikopter je krenuo da evakuira jedno ozlijeđeno dijete.  Sada je najvažnije da evakuiramo ugroženo stanovništvo i da spriječimo nastanak daljnje štete - izjavio je Nikšić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.