bujične poplave

U Drežnici poplave oštetile četiri objekta i nekoliko vozila

04.10.2024.
u 09:39

Na području MZ Drežnica došlo je do bujičnih poplava uslijed obilnih padalina, gdje je bilo većih šteta na motornim vozilima, plavljenja i oštećenja na 4 objekta u Donjoj Drežnici, kao i srećom bez stradalih i ozlijeđenih osoba, pripćeno

U Drežnici je došlo do bujičnih poplava uslijed obilnih padalina te je napravljena veća šteta na motornim vozilima i oštećena su 4 objekta, objavljeno je u izvješću Operativnog centar Uprave za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara.

"Od jutros od strane pripadnika PU Mostar u mjestu Salakovac je obustavljen i kontroliran promet na magistralnom putu M-17 prema sjeveru, a sve zbog odrona i prekida prometa prema Jablanici u mjestu Komadinovo vrelo u blizini mosta Begića i Begovića i radi se na uklanjanju istih", navodi se.

"Tijekom noći 03./04.10.2024. na području MZ Drežnica došlo je do bujičnih poplava uslijed obilnih padalina, gdje je bilo većih šteta na motornim vozilima, plavljenja i oštećenja na 4 objekta u Donjoj Drežnici, kao i srećom bez stradalih i ozlijeđenih osoba. Također došlo je i do većeg odrona i prekida prometa između Gornje i Donje Drežnice, i trenutno se radi na otklanjanju istih od strane JP Komunalno. Vodostaj rijeke Drežanke je trenutno u opadanju, i situacija na terenu se stabilizira. 

Također, dva bagera JP Komunalno su upućena na pomoć u otklanjanju posljedica odrona na M-17 na području Jablanice-Komadinovo vrelo. Za informaciju općina Jablanica je potpuno odsječena u putnoj komunikaciji kao i telefoniji, ima ozlijeđenih i nestalih lica, veliki broja odrona, poplavljenih i oštećenih objekata te pričinjene velike materijalne štete na poslovnim i stambenim objektima te putnoj komunikaciji.

Na području MZ Drežnica i sjevernom djelu Grada Mostara nalazi se ekipa CZ Mostar koja nas obavještava o stanju i potrebama na terenu", navode iz Operativnog centra Civilne zaštite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije