ALARMANTNO

Velike bujice i odroni u Jablanici i Konjicu: Prijavljeno da ima nestalih osoba

04.10.2024.
u 08:54

Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo

Kišne padaline u protekla 24 sata, na području općine Jablanica i Konjic prouzročile su poteškoće stanovnicima tih općina. Veliki je broj poziva građana zbog ulaska vode u prizemne prostorije. Putna komunikacija, kao i telefonska je prekinuta iz pravaca Jablanica – Mostar, Jablanica – Risovac, Jablanica – Prozor Rama, Jablanica – Konjic. Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima žrtava kao i veliki broj ozlijeđenih i nestalih osoba, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Dio Buturović Polja također je odsječen od lokalnog puta, kao i da je teško pristupiti unesrećenim ljudima. U mjestu Ostrožac došlo je do odrona pruge. Na terenu su angažirani vatrogasci, policija, komunalna poduzeća, privatne tvrtke sa mehnizacijom i vozilima ali je sve to nedovoljno te je potrebna pomoć kako bi se situacija stavila pod kontrolu i ublažile posledice nevremena i kišnih padalina na području općina Jablanica i Konjic, navodi se u saopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije