PROBLEM DILJEM HRVATSKE

Nude stanove i bonuse u tisućama eura, ali nitko im se ne javlja

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Nude stanove i bonuse u tisućama eura, ali nitko im se ne javlja
12.03.2023.
u 10:21
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj, prema podacima HLK, nedostaje 90 pedijatara, a najkritičnije je u Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, koje unatoč stalno otvorenim natječajima i pogodnostima koje nude ne uspijevaju privući nove pedijatre. Najizraženiji manjak pedijatara je u Sisačko-moslavačkoj gdje desetak pedijatara u županijskom Domu zdravlja već dugo ne mogu zadovoljiti potrebe malih pacijenata.

Ravnateljica Sanja Habek ističe da se na otvorene natječaje za pedijatre u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Popovači, Novskoj i Kutini godinama nitko ne javlja, unatoč dobrim uvjetima rada. Situacija zadovoljavajuća jedino u Petrinji, gdje trenutačno rade dva ugovorena pedijatra, a kako bi donekle pokrili nedostatak pedijatara, sve češće angažiraju umirovljene liječnike i liječnike opće prakse.

U Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku rade tek četiri pedijatara, a broj pacijenata odavno je premašio tisuću na godinu. Ravnatelj te bolnice Tomislav Dujmenović kaže kako je pedijatre nemoguće pronaći, a specijalizanti pedijatrije, ako se i pojave, nakon obavezne prakse, ubrzo odlaze. 

Koprivnica nudi novčani bonus i stan

Nitko se ne javlja ni na natječaj za zapošljavanje u Koprivnici, koja uz redovnu plaću godišnje nudi bonus od 13.280 eura i rješavanje stambenog pitanja. Na otvoreni natječaj za zapošljavanje, unatoč donesenoj mjeri Grada Koprivnice, nitko se još nije javio pa je situacija oko popunjavanja praznih mjesta i dalje neizvjesna.

U Koprivničko-križevačkoj županiji predviđeno je osam pedijatrijskih timova, a ugovoreno je njih šest, pa po jedan tim nedostaje u Koprivnici i Đurđevcu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.