redovita sjednica

Održana sjednica Predsjedništva BiH

Održana sjednica Predsjedništva BiH
19.02.2020.
u 17:05
Pogledaj originalni članak

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici, sa dva glasa za (Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (Milorad Dodik) usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. ožujka 2020. godine utvrđuju kao termin službenog posjeta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Član Predsjedništva BiH Dodik je navedeni zaključak proglasio destruktivnim po vitalni entitetski  interes. 

Predsjedništvo BiH  je sa dva glasa za (Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (Milorad Dodik) donijelo Odluku o prihvaćanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Europske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Dodik je navedenu odluku proglasio destruktivnom po vitalni entitetski interes. 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik će izjave o navedenom zaključku i odluci u pisanoj formi dostaviti članovima Predsjedništva BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako Skupština u roku od deset dana potvrdi izjave, navedeni zaključak i odluka Predsjedništva BiH ne stupaju na snagu. 

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici glasovalo za usvajanje Odluke o odbijanju molbi za pomilovanje dvije osuđene osobe. 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije, nakon rasprave, sa dva glasa za (Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (Milorad Dodik) postiglo konsezus za odluke o zaključivanjima sporazuma, ugovora i odluke o ratifikacijama te će predsjedatelj Predsjedništva BiH u skladu s članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva  BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 i 22/14), navedene točke uvrstiti na iduću sjednicu Predsjedništva BiH kao obavezne, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.