Slastice

Osnovni sastojci i minimalan trud: Recept za savršeni kolač s čokoladom

Osnovni sastojci i minimalan trud: Recept za savršeni kolač s čokoladom
14.06.2024.
u 08:31
Za malo više od sat vremena, uz osnovne sastojke i minimalno truda dobit ćete sočni biskvitni kolač s komadićima čokolade...
Pogledaj originalni članak

Ako nemate ništa protiv muffina, svidjet će vam se i jednostavni biskvitni kolač s komadićima čokolade koji miriše na vaniliju. Bez kompliciranih sastojaka i gnjavaže u kuhinji, za malo više od sat vremena dobit ćete sočnu poslasticu koju je teško prestati jesti.

Sastojci za kolač s komadićima čokolade:

    210 g brašna
    1 i 1/2 žličice praška za pecivo
    1/4 žličice soli
    55 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
    60 ml ulja
    200 g šećera
    2 velika jaja
    1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije
    180 ml mlaćenice ili mlijeka
    170 g komadića čokolade

Priprema kolača s komadićima čokolade:

- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite kalup za kruh (veličine 23 x 13 cm).
- U srednjoj zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Stavite na stranu.
- Miksajte maslac, ulje i šećer na srednjoj brzini oko 4 minute, dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
- Dodajte jaja i ekstrakt vanilije i miksajte dok se ne sjedini.
- Na maloj brzini umiješajte smjesu s brašnom u 3 dodavanja, naizmjenično s mlaćenicom ili mlijekom, počevši i završavajući s brašnom.
- Umiješajte komadiće čokolade.
- Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i zagladite vrh.
- Pecite 45-60 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ako vrh prebrzo porumeni tijekom pečenja, labavo prekrijte posudu aluminijskom folijom.
- Nakon pečenja ostavite kolač da se potpuno ohladi na rešetki. Poslužite na sobnoj temperaturi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.