Predizborni skup

Dragan Čović: Podrška razvoju i boljoj budućnosti općine Kupres

Foto: HDZ BiH
1/7
28.09.2024.
u 21:44

Tijekom skupa, Čović je naglasio kako HDZ BiH ustrajno stoji uz Kuprešake, ističući snažnu posvećenost stranke razvoju i prosperitetu Kupresa. Skup je bio prilika za iskazivanje podrške i povjerenja kandidatu za načelnika općine Kupres Danki Juriču, nositelju liste za Općinsko vijeće Josipu Raštegorcu, kao i ostalim kandidatima s liste.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, uz izaslanstvo, nazočio je danas u Kupresu na predizbornom skupu pod sloganom "Kupres, tvoj i moj dom." Tijekom skupa, Čović je naglasio kako HDZ BiH ustrajno stoji uz Kuprešake, ističući snažnu posvećenost stranke razvoju i prosperitetu Kupresa. Skup je bio prilika za iskazivanje podrške i povjerenja kandidatu za načelnika općine Kupres Danki Juriču, nositelju liste za Općinsko vijeće Josipu Raštegorcu, kao i ostalim kandidatima s liste. Predstavljeni su i programski ciljevi stranke, koji uključuju demografske mjere, gospodarski razvoj, socijalnu politiku te poticanje kulture i sporta, sve u cilju bolje budućnosti Kupresa.

Dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, tijekom obraćanja na predizbornom skupu u Kupresu uputila je snažnu poruku kandidatima i biračima, naglasivši važnost očuvanja zajedništva i vrijednosti koje Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine baštini već više od tri desetljeća. Tom prilikom je istaknula: "Put Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine kroz 34 godine svjedoči o tome da je HDZ BiH jaka, otporna i odlučna stranka. Naši politički predstavnici na svim razinama vlasti posvećeni su predstavljanju hrvatskog naroda i vrijednosti koje baštinimo desetljećima. To nije kultura podjela, nego kultura zajedništva, to nije razdor, nego zajedništvo, to nije rat, nego mir. Svjesni smo odgovornosti koju nosimo i uvijek se trudimo da kroz svoje političke funkcije predstavljamo Hrvate i čuvamo ove naše vrijednosti".

Govoreći o Lokalnim izborima koji će se diljem BiH održati 6. listopada, dopredsjednica Filipović je izrazila podršku kandidatima koji su preuzeli odgovornost predstavljanja Hrvatske demokratske zajednice BiH, kazavši pritom: "Pozivam vas da iskoristite ove dane do izbora, da budete blizu hrvatskom narodu, ponudite mu povjerenje i službu te da ćete ih sljedeće četiri godine jasno i glasno predstavljati u Općinskom vijeću. Zajedno s našim političkim predstavnicima na svim razinama vlasti, gradit ćemo Kupres kao bolje i ugodnije mjesto za svakog čovjeka, ne samo za Hrvate, nego i za sve građane koji ovdje žive. S viših razina vlasti pružit ćemo vam svu potrebnu podršku u tom nastojanju."Kandidat za načelnika općine Kupres Danko Jurič, obratio se svojim sugrađanima, Hrvatima, Bošnjacima, Srbima i svima koji Kupres zovu svojim domom. Tom prilikom istaknuo je svoju viziju budućnosti općine, temeljenu na konkretno planiranim projektima koji će unaprijediti životni standard i učiniti Kupres ugodnijim mjestom za život. Posebno je naglasio važnost demografskih promjena i ulaganja u projekte koji će potaknuti razvoj općine te zadržati mlade obitelji i omogućiti im prosperitetan život u svojoj zajednici.

Posebno značenje

Predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ Dragan Konta, obratio se nazočnima i istaknuo: "Kupres, kao općina i grad, ima posebno značenje. Uvijek izaziva poštovanje i domoljublje te asocira na zajedništvo, ali i podsjeća na sve ono što je Kupres prošao tijekom Drugog svjetskog rata I Domovinskog rata. Sve to nam ukazuje da bi Kupres trebao biti mjesto gdje su Hrvati jedinstveni, gdje vlada sloga i zajedništvo kako bismo izgradili bolju budućnost za sve nas. Ako pogledate izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice koje je večeras ovdje s nama, jasno vam je da će HDZ BiH, na svim razinama vlasti, biti potpora našem načelniku i općini Kupres u stvaranju boljeg života i budućnosti za sve vas."

Uz predsjednika Čovića, skupu su nazočili i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, dopredsjednik HDZ BiH Davor Pranjić, glavni tajnik HDZ BiH Goran Božić, član Predsjedništva HDZ BiH Vedran Škobić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Karlo Nevisitć, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ Dragan Konta, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, simpatizeri stranke, kao i brojni drugi uvaženi gosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije