U školskoj zbornici

Otac učenika zbog ocjena ošamario profesoricu

Foto: klix.ba
Otac učenika zbog ocjena ošamario profesoricu
15.10.2024.
u 13:27
Za tuču i fizički napad je predviđena kazna od 400 KM do 1.200 KM ili kazna zatvora do 40 dana
Pogledaj originalni članak

U Srednjoj poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini u petak je došlo do nezapamćenog incidenta kada je otac jednog učenika ušao u školsku zbornicu i dva puta ošamario profesoricu Oliveru Krsmanović. Kako prenosi BN televizija, nezadovoljni roditelj je došao u školu zbog loše ocjene koju je profesorica navodno dala njegovom djetetu.

Situacija je brzo eskalirala te se muškarac drznuo i udariti je. Slučaj je odmah prijavljen Policijskoj upravi u Bijeljini, koja je uzela izjave od profesorice i oca učenika, koji ju je napao. Policija se danas oglasila s informacijom da su sankcionirali muškarca, koji je u zbornici škole fizički napao i vrijeđao prosvjetnog radnika. "Osoba D. K. sankcionirana je zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. (vrijeđanje) i 12. (tuča i fizički napad) Zakona o javnom redu i miru", saopćeno je iz policije. Za tuču i fizički napad je predviđena kazna od 400 KM do 1.200 KM ili kazna zatvora do 40 dana. Za vrijeđanje je predviđena kazna od 200 do 800 KM, a iz policije nisu precizirali kolika je kazna koju je ovaj napadač dobio.

Bijeljinska škola, u kojoj se sve dogodilo, oglasila se s porukom da osuđuju napad na svakog prosvjetnog radnika. Apeliraju na društvo da treba imati poseban senzibilitet kada su u pitanju prava prosvjetnih radnika i navode da su brzo reagirali u skladu s procedurama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.