ZAGREB

Posjet tima Razvojne Banke FBiH Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak: Umrežavanje i razmjena stručnog znanja

Posjet tima Razvojne Banke FBiH Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak: Umrežavanje i razmjena stručnog znanja
27.09.2024.
u 12:57
Pogledaj originalni članak

Tim Razvojne banke Federacije BiH posjetio je Hrvatsku banku za obnovu i razvitak (HBOR) u Zagrebu, gdje su održani ključni sastanci s ciljem umrežavanja i razmjene stručnog znanja. Predstavnici Razvojne banke FBiH, predvođeni Borislavom Trlinom, i tim Hrvatske banke za obnovu i razvitak, na čelu s Hrvojem Čuvalom, razmijenili su iskustva o poslovanju, strateškim ciljevima, izazovima na tržištu, kao i planovima za buduće projekte. Posebna pažnja posvećena je mogućnostima pristupanja Razvojne banke FBiH prestižnim europskim udruženjima razvojnih banaka, u kojima HBOR već godinama aktivno sudjeluje.

Eksperti iz obje banke održali su radne sastanke na ključnim područjima bankarskog poslovanja, gdje su razmijenili znanja i najbolje prakse s ciljem unaprjeđenja operativnih procesa, efikasnosti usluga i usklađenosti sa zakonskim regulativama. Poseban naglasak stavljen je na prilagođavanje europskim standardima i metodologijama koje HBOR koristi za osiguranje usklađenosti s lokalnim i europskim zakonodavstvom.

„Naš posjet HBOR-u od izuzetne je važnosti jer pruža priliku za razmjenu znanja i iskustava koja će nam pomoći da unaprijedimo naše poslovanje i adekvatno se pripremimo za izazove na putu ka europskim integracijama. Ovi sastanci nisu samo prilika za učenje, već i za izgradnju čvrstih partnerskih odnosa“, istaknuo je Borislav Trlin, predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH. Kroz ovakve inicijative, Razvojna banka FBiH potvrđuje svoju posvećenost kontinuiranom unaprjeđenju usluga i prilagođavanju europskim standardima, dok suradnja s HBOR-om gradi čvrste temelje za dalji razvoj i jačanje ove institucije na domaćem i međunarodnom tržištu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.