BRIGA ZA NAJMLAĐE

Posušje prvo u ZH županiji dobilo multisenzorno igralište

Foto: Općina Posušje
Posušje prvo u ZH županiji dobilo multisenzorno igralište
19.10.2024.
u 09:46
Igralište u rekreativnom parku na Meljakuši III omogućuje sigurnu igru i razvoj svih osjetila kroz različite multisenzorne poticaje
Pogledaj originalni članak

U sklopu rekreativnog parka na Meljakuši III Posušje je sa svečanim otvaranjem i službeno dobilo prvo multisenzorno igralište za djecu s poteškoćama u razvoju. Ovime je ta općina u ZHŽ-u postavila novi standard inkluzije i brige za najmlađe članove svoje zajednice. Na svečanom otvaranju ovoga tjedna okupila su se djeca iz Dječjeg vrtića "Bajka", članovi Udruge osoba s invaliditetom, školska djeca iz odjela s poteškoćama u razvoju te svi drugi uzvanici i posjetitelji koji su zajedno uživali u novim sadržajima parka, piše Večernji list BiH. Na igralištu opremljenom specijaliziranim ljuljačkama, klackalicama, toboganima i vrtuljcima, kao i glazbenim panoom, djeca su mogla istraživati svoje nove omiljene aktivnosti prilagođene njihovim potrebama. Igralište je posebno izrađeno kako bi omogućilo sigurnu igru i razvoj svih osjetila kroz različite multisenzorne poticaje. Načelnik općine Posušje Ante Begić istaknuo je važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu.

- Ovo igralište simbol je našeg napora da stvorimo uključivo društvo u kojem su sva djeca ravnopravni članovi. Ponosni smo što smo postali prva općina u našoj županiji koja ima multisenzorno igralište, i to je tek prvi korak prema još većim projektima za dobrobit naših sugrađana - kazao je načelnik Begić. Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom općine Posušje Anka Miličević naglasila je koliko ovo igralište znači djeci i njihovim obiteljima. - Ovo nije samo igralište. Ovo je mjesto gdje se djeca mogu slobodno igrati, razvijati i osjećati prihvaćeno. Zahvaljujemo Općini Posušje što je prepoznala ovu potrebu i omogućila ovakav prostor - naglasila je.

Multisenzorno igralište dio je šireg projekta "Jačanje kapaciteta i dostupnosti usluga socijalne zaštite za djecu i odrasle na području općine Posušje". Općina Posušje provodi taj projekt odobren u okviru programa "Okvir za realizaciju ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini" (SDG2BiH), zajedničke inicijative koju financira Švedska, a implementira UNDP u partnerstvu s UNICEF-om i UN Womenom kao dio podrške UN-a vlastima u BiH pri provedbi navedenoga okvira.

Rekreativni park na Meljakuši III, u kojem se nalazi igralište, već je poznat po svojoj trim-stazi, igralištu za košarku i nogomet te javnoj rasvjeti i videonadzoru, koji su dodani kako bi se povećala sigurnost svih korisnika. Park je postao središte zdravog života i druženja, osobito među mladima, a s ovim dodatkom pokazuje još jaču posvećenost Općine zdravlju i inkluziji svojih stanovnika. Službeno je otvoren i novi opremljeni prostor za rad psihologa u Centru za socijalni rad koji je u potpunosti financiran ovim projektom, navode iz Općine Posušje. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.