Usora

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja s Općinom Usora

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja s Općinom Usora
02.09.2024.
u 12:14
Pogledaj originalni članak

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić boravila je danas u Općini Usora. Tom prigodom upriličeno je potpisivanje sporazuma o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja između Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH, Općine Usora i izvođača radova na dionici tunel Putnikovo Brdo 2 - Medakovo - Euro Asfalt.

Potpisivanju sporazuma su uz ministricu Katić nazočili direktor JP Autoceste FBiH Denis Lasić, izvršni direktor Sektora za upravljanje i održavanje JP Autoceste FBiH Mirko Rogić, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić i predsjedatelj Općinskoga vijeća Usora Anto Matić sa suradnicima.

Ovim sporazumom utvrđuje se popis projekata prijateljskog okruženja, koje su izvođač radova i JP Autoceste FBiH obavezni izvesti prilikom izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica tunel Putnikovo Brdo 2 - Medakovo, te međusobna prava i obaveze između
sporazumnih strana povodom realizacije istih projekata.

Potpisivanjem ovog sporazuma omogućuje se izgradnja i rekonstrukcija lokalnih cesta koje su od iznimnog značaja za Općinu Usora, kao i dogradnja nasipa na obali rijeke Usora. Također, sporazumom je definirano i održavanje prometnica koje se koriste za izvođenje radova na autocesti, te njihova potpuna rekonstrukcija nakon završetka korištenja istih za potrebu izgradnje autoceste.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.