Tupperware

Poznati proizvođač kultnih kuhinjskih kutija podnio zahtjev za bankrot

Scott Olson/Getty Images
18.09.2024.
u 18:10

Tupperware, proizvođač kultnih kuhinjskih plastičnih kutija, podnio je zahtjev za bankrot u SAD-u nakon godina financijske borbe.

Tupperware Brands Corp nastoji prodati posao dok nastavlja s radom. Službeno je podnio zahtjev za bankrot uz zaštitu povjerilaca prema američkom zakonu o stečaju.

Američka firma je revolucionirala svijet kućnih potrepština sa svojim zdjelama, posuđem i kuhinjskim posudama, postavši simbol prosperiteta nakon Drugog svjetskog rata.

Ali kompanija sa sjedištem u Orlandu, koju je 1946. osnovao Earl Tupper, bori se usred žešće konkurencije na tržištu kućnih dobara i procvata online trgovine.

Posljednjih mjeseci kompanija je pregovarala sa zajmodavcima kojima duguje nekoliko stotina milijuna dolara.

Prema priopćenju, kompanija je objavila da se brend Tupperware najbolje može zaštititi prodajom kompanije.

Laurie Ann Goldman, predsjednica i glavna izvršna direktorica Tupperwarea, rekla je kasno u utorak: "Tijekom posljednjih nekoliko godina, financijska pozicija kompanije je bila pod velikim utjecajem izazovnog makroekonomskog okruženja. Kao rezultat toga, istražili smo brojne strateške opcije i utvrdili da je ovo najbolji put naprijed."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije