Posjet

Povijesni značaj Papina pohoda i poruka koje su poslane iz Sarajeva

07.05.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, u sklopu priprema za proslavu 13. obljetnice dolaska pape Ivana Pavla II. u Banju Luku, posjetio je franjevački samostan i novoizgrađenu crkvu Petrićevac. Čović je rekao da mu je iznimna čast što je 2003., kao predsjednik Organizacijskog odbora za doček Svetog Oca, sudjelovao u tom događaju te da iz Petrićevca nosi drage uspomene.

Razgovor sa župnikom

Župnik i gvardijan samostana Petrićevac, fra Ivo Orlovac, zahvalio je Čoviću na dolasku i potpori koju pruža župi. Papa Ivan Pavao II. posjetio je Banju Luku 22. lipnja 2003.. Hrvatski član Predsjedništva BiH nazočio je i premijeri igranog filma “Papa Franjo: Put do Svete Stolice”. U dvorani 1 kina Multiplex Cinema City Sarajevo, u organizaciji Vrhbosanske nadbiskupije, održana je premijera igranog filma “Papa Franjo: Put do Svete Stolice”. Na ovu premijeru bili su pozvani svi članovi Organizacijskog odbora pohoda pape Franje BiH 6. lipnja 2015., u znak zahvalnosti za njihovo sudjelovanje i doprinos cijelom tom događaju. Čović je u obraćanju nakon premijere filma još jednom naglasio povijesni značaj Papina pohoda. - Poruka mira koju je tada Sveti Otac uputio iz Sarajeva stavila je našu domovinu u svjetski fokus. Ljubav prema bližnjemu i briga za najpotrebitije, teme su koje prožimaju život pape Franje, čiji primjer trebamo i sami slijediti, istaknuo je Čović.

Film o životnom putu Pape

Nazočne je pozdravio i kardinal Vinko Puljić. “Papa Franjo: Put do Svete Stolice” biografski je film o životnom putu pape Franje. Dugo, teško i dirljivo putovanje prikazano je kroz oči mlade španjolske novinarke Ane. - Kad je kao tinejdžer u Buenos Airesu otkrio duhovni poziv, nije mogao niti zamisliti da će to biti prvi korak koji će ga dovesti do Vatikana, kazao je kardinal Puljić. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.