Uvršteno još nekoliko artikala

Projekt "Zaključavamo cijene" do kraja godine

Projekt "Zaključavamo cijene" do kraja godine
30.09.2024.
u 14:51
Pogledaj originalni članak

Poslodavci u Federaciji BiH predložili su snižavanje i zaključavanje cijena za 56 prehrambenih i higijenskih proizvoda u četvrtom krugu projekta "Zaključavamo cijene" koji je aktualan od sutra do kraja godine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Iz Udruženja poslodavaca FBiH istakli su da su listu korigirali u odnosu na ranije razdoblje i uvrstili još nekoliko artikala, te da vjeruju da će na ovaj način doprinijeli kvalitetu življenja svih, a posebno osjetljivih kategorija stanovništva poput umirovljenika i radnika s nižim primanjima.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević pozdravio je ovu inicijativu i rekao da su poslodavci i ovaj put pokazali društvenu odgovornost, naročito prema najosjetljivijim kategorijama, nastavljajući ovaj projekat dobrovoljno i pored činjenice da je došlo do značajne stabilizacije cijena na tržištu.

Projekt "Zaključavamo cijene" počeo je 15. prosinca, kada je Federalno ministarstvo trgovine, zajedno s Udruženjem poslodavaca, udruženjima potrošača i sindikatom trgovačkih radnika dogovorilo da se na tri mjeseca snize i zaključaju cijene 40 prehrambenih i higijenskih artikala kako bi se spriječilo naglo povećanje cijena i omogućilo i potrošačima s manjim primanjima da osiguraju osnovne životne namirnice.

Protokol su potpisala 32 trgovačka subjekta koji imaju više od 1.500 trgovačkih radnji u FBiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.