Veliki pothvat

Spojeno 'Čudo poviše Omiša': Na svečanosti premijer i brojni uzvanici

Foto: PIXSELL
Spojeno 'Čudo poviše Omiša': Na svečanosti premijer i brojni uzvanici
09.03.2023.
u 10:23
Pogledaj originalni članak

Nakon više godina planiranja i izgradnje, most preko kanjona rijeke Cetine u Omišu u četvrtak je službeno spojen na svečanoj ceremoniji na kojoj prisustvuje državni vrh na čelu s Andrejom Plenkovićem. Most je izgrađen na visini od 70 metara, dugačak je 212 metara, a radi se o jednom od najzahtjevnijih građevinskih pothvata u Hrvatskoj u više od 30 godina.

Uvodno je održana kratka najavna ceremonija nakon koje je most službeno spojen u 10.10 sati! Nakon samog spajanja, puštene su baklje u bojama hrvatske zastave, kao i manji vatromet. Mostomje ubrzo nakon prošetao i premijer Andrej Plenković zajedno s ostalim uzvanicima. Za sam most nije predviđen nogostup za pješake, tako da je slobodna šetnja mostom omogućena samo za vrijeme ceremonije spajanja.

- Htio bih zahvaliti Ministarstvu prometa i kolegi Butkoviću. Ovo je dobra vijest za Omiš ali i cijelu Dalmaciju. Prema informacijama, vjerujemo da će obilaznica biti dovršena do jeseni. Ovaj dio koji je ključna prometnica, osobito tijekom ljetnih mjeseci, a ovo je još jedan doprinos investicijama u cestovnom prometu - kazao je premijer Plenković.

Omiška obilaznica jedan je od najvećih infrastrukturnih objekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a uključuje dva tunela i most preko Cetine, tunel Komorjak dug više 600 metara i Omiš više od 500 metara, dok ukupna dužina čelične konstrukcije novog mosta Cetina iznosi 212 metara, s time da je po 76 metara sa svake strane izvan tunela.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.