Kajganić:

Tužiteljstvo BiH je formiralo predmet zbog 9. 1.

Tužiteljstvo BiH je formiralo predmet zbog 9. 1.
18.01.2023.
u 07:25
Pogledaj originalni članak

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić rekao je da su kaznene prijave koju su dobili nakon posljednjeg obilježavanja 9. siječnja dodijeljene u rad postupajućem tužitelju koji će donijeti odluke u navedenom predmetu.

- Formiran je predmet jer su to obveze iz nadležnosti Tužiteljstva i on se dodijeli u rad postupajućem tužitelju - rekao je Kajganić u "Mreži" Federalne televizije i nastavio:

Želim da javnost informiram da smo mi prošle godine dobili prijave od nekoliko i vladinih i nevladinih organizacija, udruga koja su prijavila isto tako neizvršavanje odluke Ustavnog suda kad je u pitanju Dan Republike Srpske i postupajaući tužitelj je u lipnju 2022. donio naredbu o neprovođenju istrage o navedenom predmetu smatrajući da je odluka Ustavnog suda formalno izvršena činjenicom da je ukinut članak koji je tretirao da je 9. siječnja Dan RS-a.

Ta odluka je formalno izvršena i to je naveo i Ustavni sud u svom izvješću o radu. Ustavni sud u svom izvješću navodi da odluka suštinski nije izvršena, kazao je među ostalim, prenosi Avaz.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.