Vojni kamioni i kombiji prevozit će listiće u trima fazama

23.09.2024.
u 17:22

Vozila Oružanih snaga BiH prevest će glasački materijal za ovogodišnje lokalne izbore u trima ciklusima, počevši s 29. rujna.

Zbog situacije prouzročene poništenjem odluke Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabave - prijevoza izbornog materijala, a imajući u vidu, uz ostalo, i odredbe članka 1.11. Izbornog zakona BiH prema kojem su sva tijela vlasti na svim razinama i dužnosnici u Bosni i Hercegovini i diplomatsko konzularnim predstavništvima BiH obvezni pomagati tijelima nadležnim za provođenje izbora, SIP BiH se 5. rujna za podršku obratila Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine, priopćili su jučer iz SIP-a.

Nadalje, u priopćenju su objasnili i kako je od Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine zatraženo odobrenje upotrebe kamiona i kombi-vozila Ministarstva obrane BiH za prijevoz izbornog materijala za lokalne izbore 2024. godine od skladišta Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u Istočnom Sarajevu do gradova/općina u Bosni i Hercegovini i povratka do skladišta SIP-a.

Navedeni prijevoz odvija se uz policijsku pratnju, uz prisutnost službenika Središnjeg izbornog povjerenstva koji je zadužen za primopredaju materijala koji se prevozi, te da se prijevoz odvija od skladišta SIP-a BiH do sjedišta općinskih/gradskih izbornih povjerenstava koja su smještena u zgradama općina/gradova bez dolaska na biračka mjesta, napominju iz SIP-a Bosne i Hercegovine.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine primilo je odluku ministra obrane BiH Zukana Heleza o pozajmici resursa ovog ministarstva, što će biti realizirano i detaljno uređeno kroz zaključivanje ugovora o pozajmici.

U skladu s planom dostave izbornog materijala bit će realizirana tri dostavna ciklusa od 29. rujna do 14. veljače 2024. godine, priopćeno je iz SIP-a.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?