Farmer Jusuf Muranović zahvaljuje dobrim ljudima

U poplavama izgubio svu ljetinu, stiže mu pomoć iz cijele BiH, javili se i iz RH

U poplavama izgubio svu ljetinu, stiže mu pomoć iz cijele BiH, javili se i iz RH
27.12.2022.
u 20:08
Pogledaj originalni članak

Na imanje farmera Jusufa Muranovića, koji je u poplavama prije dva tjedna izgubio svu ljetinu, i dalje pristižu šleperi i kamioni natovareni balama i stočnom hranom. Od istoka do zapada, kaže za agroklub.ba, pomažu mu svi poljoprivrednici.

Šteta 130.000 KM

- Sin mi je govorio da prodamo 30 - 40 krava, pa što smo radili 10 godina kao robovi, kad sreća, pojavio se narod, moji farmeri rekli su mi da slučajno ne bih nešto prodao, ni tele, kažu: pomoći ćemo ti, ne daj Bože, nikome. Ljudi, hvala vam - kaže za agroklub.ba Jusuf kroz suze potvrđujući kako, zahvaljujući samo toj pomoći, krave nisu ostale gladne.

Tijekom protekloga vikenda na njegovu je farmu u Donje Garevce kod Prijedora stigla i druga tura pomoći proizvođača mlijeka s područja Tuzlanske županije - 30 rolo bala sjenaže, 300 kockastih i nekoliko rolo bala sijena te oko 500 kilograma stočne hrane za 95 goveda i šest konja. Pomoć dostavljaju i njegovi kolege iz Krajine, Zenice, Doboja, Modriče i drugih krajeva BiH.

- Nisu me ostavili samog, sad tražim silažu da je kupim. Bili su i iz Općine, uzimali uzorak uništene silaže pa ćemo vidjeti. Ona se ne smije koristiti, veterinar mi je već rekao, jer ju je mulj potopio, tu ima i kanalizacije i svega - priča Jusuf.

Od države se, kaže, i ne nada velikoj pomoći iako je šteta procijenjena na 130.000 maraka. Ističe kako se može osloniti samo na svoj rad i kolege koji ga nisu zaboravili.

- Mene znaju svi, ja idem po štraparijadama, zovu me prijatelji, kažu mi da se ne brinem, do prvog otkosa ne smiju biti gladne. Ako država ne da, tu su oni.

Pomažu mi od istoka do zapada Bosne i Hercegovine, čak me zvao čovjek iz Hrvatske, rekao je, čim stigne ovdje, i od njega će doći pomoć - dodaje ovaj poljoprivrednik.

Od države zasad ništa

Spomenka Švraka darovala mu je 20 rolo bala. - Nema ni ona sama, a opet meni daje - kaže Jusuf. A s državne razine zasad se nitko nije javio iako, kako kaže, godišnje plaća od 15 do 20 tisuća maraka samo poreza, piše agroklub.ba koji je nedavno i donio priču o ovom farmeru kojemu su poplave nanijele ogromne štete i uništile svu ljetinu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.