Ako još niste, svakako si u svoju kuharicu zapišite recept za ovaj popularni desert. Oduševit će vas neodoljivim spojem okusa, ali i efektnim izgledom. Uz to, vrlo ga je jednostavno pripremiti.
Sastojci:
4 jaja
1 šalica uja
1 šalica mlijeka
2 šalice brašna
2 žlice kakaa
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 šalica šećera
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte mlijeko i ulje i nastavite miksati. U posebnoj zdjeli prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer. Uz postupno dodavanje i lagano miješanje mikserom sjedinite suhe sastojke sa smjesom od žumanjaka, piše Dnevno.hr.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg i lagano sjedinite sa smjesom žumanjaka. Podijelite smjesu na dva dijela. U jednu dodajte kakao i dvije žlice kipuće vode pa dobro umiješajte. Na zamašćen i pobrašnjen kalup stavite tri žlice bijele smjese na sredinu, preko nje tri žlice smeđe smjese i nastavite ih naizmjenično dodavati dok ne potrošite svu smjesu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.