I TEORETSKI

Barcelona je novi prvak Španjolske!

real,barcelona,lionel messi (1)
Reuters/PIXSELL
12.05.2013.
u 08:52

- Čestitam igračima, trenerima i navijačima Barcelone. Mislim da je logično čestitati im - rekao je Mourinho.

Barcelona je novi prvak Španjolske! Remijem Reala i Espanyola nestale su i matematičke šanse da se Madriđani mogu nekim čudom dokopati naslova.

Barcelona nakon 34 odigrane utakmice ima 88 bodova, a Real je iz dva susreta više osvojio 81 bod. Katalonci su pri tom postigli 105, a primili 47 golova od čega je Leo Messi sam zabio 46 komada.

Barci je to 22. naslov u povijesti i četvrti u posljednjih pet godina. Ove sezone nije bilo lako budući da je klub zbog bolesti Tita Vilanove dugo bio bez glavnog trenera.

Barcelona je posebno impresivna bila u prvom dijelu sezone. Osvojila je 55 od mogućih 57 bodova i pobjegla konkurenciji na deset bodova prednosti. Bila je to najuspješnija polusezona u povijesti lige.

- Kakav poklon za moj 29. rođendan. Ovo je rezultat rada kroz čitavu sezonu - napisao je Andres Iniesta na Twitteru.

Oglasio se i Jose Mourinho i ljutom rivalu korektno čestitao.

- Čestitam igračima, trenerima i navijačima Barcelone. Mislim da je logično čestitati im. Lani smo mi osvojili naslov i govorili da smo napravili veliku stvar. Sad mislim da treba priznati njihov uspjeh - rekao je trener Reala.

Barcelona će večeras imati prigodu proslaviti naslov. U 19 sati gostuje kod Atletico Madrida. Katalonski navijači naslov su proslavili već sinoć na ulicama grada.

>> Real remizirao s Espanyolom, Modrić asistirao

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije