Trostruko ubojstvo:

Filipu Zavadlavu počelo novo suđenje

Zavadlav
Pixsell
30.01.2023.
u 10:32

Za danas je zakazano novo suđenje Filipu Zavadlavu zbog smrtonosnog pohoda kojeg je počinio prije tri godine. On je 11. siječnja 2020. godine iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). U prvom suđenju za "varoški masakr" osuđen je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zatvora.

Zavadlavu se ponovno sudi nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo dio prvostupanjske presude vezan za optužbu da je planirao osvetu osobama iz narkomanskog miljea koje su iznuđivale, prijetile i fizički napadale njegova brata te njega osobno. Taj sud smatra da zasad nije prihvatljiv stav prvostupanjskog suda o nedokazanosti postupanja iz bezobzirne osvete te je rezultat djelomične i nekritične analize iskaza ispitanih svjedoka. Splitski će Županijski sud u odnosu na ukinuti dio iznova provesti raspravu, nakon koje treba donijeti novu odluku koju će pravilno i potpuno obrazložiti. Posebnu pozornost treba posvetiti utvrđivanju postojanja motiva za ubojstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije