Velika Kladuša

Majka zvjerski tukla djevojčicu jer nije htijela obuti papuče koje ju žuljaju, prolaznici sve snimili i poslali policiji

30.10.2017.
u 09:00

Video snimak koji je ovih dana uzdrmao Bosnu i Hercegovinu, ali i regiju na kojem majka iz Velike Kladuše zlostavlja vlastito dijete napravljen je ljetos. Naime, društvenim mrežama već duže vrijeme kruži video uznemirujućeg sadržaja u kojem majka iz Velike Kladuše zlostavlja svoju kćerkicu. Video je, sudeći prema komentarima, nastao ovog ljeta u Velikoj Kladuši, a majka čiji su identitet naveli pojedini korisnici društvenih mreža, snažnim udarcima po cijelom tijelu zlostavlja svoju kćerku.

Koliko se može vidjeti iz videa koje je snimilo drugo dijete, djevojčica je odbijala nositi papuče koje su ju kako kroz plač govori žuljale. Majka joj nije vjerovala, te ju je tim istim papučama zvjerski istukla po nogama, glavi, licu , rukama. Cijelo vrijeme djevojčica plače, a majka ju nastavlja udarati vičući da prestane plakati. Koliko se može zaključiti iz videa djevojčica je stara 4-5 godina. Iako je djevojčica evidentno prestrašena i bez prestanka plače, a u pozadini se čuju i druga djeca, majka nije imala milosti prema vlastitom djetetu.

Kako su za Klix.ba kazali u Ministarstvu unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, protiv majke je prije otprilike mjesec i pol dana podneseno izvješće za kazneno djelo nasilje u obitelji a oduzeto joj je starateljstvo nad djevojčicom. Nasilje nad djecom postaje sve veći problem u Bosni i Hercegovini. Prema podacima UNICEF-a, u Bosni i Hercegovini je 55 posto djece dobi od dvije do 14 godina izloženo fizičkom, nasilnom discipliniranju.

Prema službenim podacima, samo u Republici Srpskoj godišnje se evidentira više od 600 djece koja su žrtve nasilja i zlostavljanja, a ono što zabrinjava je da je povećan broj zlostavljane djece dobi do četiri godine. Kroz Centar za podršku djeci žrtvama nasilja i zlostavljanja pri fočanskoj bolnici za godinu i pol dana, koliko postoji, prošlo je 41 dijete i uglavnom je riječ o fizičkim zlostavljanjima u obitelji i među vršnjacima, a bilo je i pet slučajeva seksualnog zlostavljanja djece od članova obitelji ili bliske okoline.

Dejan Bokonjić, šef Centra za majku i dijete Univerzitetske bolnice Foča, čiji je dio i Centar za podršku djeci žrtvama nasilja, rekao je prilikom obilježavanja Međunarodnog dana nedužne djece žrtava nasilja da taj problem treba jako ozbiljno shvatiti. “Kada ima toliko slučajeva nasilja na malom prostoru Hercegovine i istočnog dijela do Zvornika, koji su otkriveni, pitanje je koliko je slučajeva koji nisu prijavljeni i otkriveni, što zbog straha što nekih drugih razloga”, kazao je Bokonjić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?