teroristički napad u Beogradu

Otkriveno tko je napadač ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu: Promijenio vjeru i preselio se u Novi Pazar

napad ispred izaelskog veleposlanstva u Beogradu
Foto: Antonio Ahel/ATAimages/PIXSELL
29.06.2024.
u 16:08

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je da je osoba koja je izvršila teroristički napad ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu Miloš Žujović (25) iz Mladenovca.

"Utvrđeno je kako je osoba koja je izvršila teroristički napad Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao živjeti u Novi Pazar. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvećem stupnju pripravnosti", izjavio je ministar Dačić, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Podsjetimo, u napadu koji se dogodio u subotu u Beogradu ispred izraelskog veleposlanstva napadač je smrtno stradao, a pripadnik Žandarmerije ranjen je samostrelom u vrat. 

Govoreći o ranije o napadu, Dačić je rekao da je napadač više puta prilazio pripadniku Žandarmerije koji je bio u policijskoj kućici kako bi mu postavljao pitanja.

"Prilazio je više puta policajcu, pitajući ga gdje je muzej, na šta je on odgovorio 'ne znam koji muzej je ovdje u blizini, nema nikakvog muzeja' i tako dalje. Onda se ponovno vratio, otvorio vrata kućice i iz vrećice koju je nosio sa sobom izvadio samostrel i pogodio ga samostrelom u vrat", rekao je Dačić.

Srbijanski mediji navode kako je pripadnik Žandarmerije više puta pogodio napadača koji je potom preminuo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?