Nesreća na radu

Pravnik koji je otišao raditi na gradilište pao s velike visine i poginuo

15.01.2016.
u 07:00

Nesretni čovjek otišao je iz Šekovića živjeti i raditi u Beograd. Pronašao je posao u građevinarstvu nakon što je s prijateljem napustio zemlju

Tragična nesreća dogodila se na gradilištu u Beogradu, na križanju Ulice kralja Aleksandra i Bregalničke ulice.

Visina 20 metara

U poslijepodnevnim satima smrtno je stradao pedesetsedmogodišnji R. M. nakon što je pao s visine od 20 metara. Nesretnom čovjeku nije se moglo pomoći. Radni kolege su u šoku, kroz suze su se opraštali od čovjeka s kojim su posljednjih godina radili i bili upoznati s njegovom životnom svakodnevicom. S obzirom na to da je bio i visoko obrazovan, iznimno je bio cijenjen i radnici su ga zbog znanja i životnog iskustva poštovali. Nesreća se dogodila nakon što je izgubio ravnotežu. - Skidao je nosač za oplatu sa stropa koji se u jednom trenutku otkačio i udario ga u grudi. Izgubio je ravnotežu i pao sa skele. Završio je na tlu i više mu nije bilo pomoći, poginuo je na mjestu događaja, pričaju šokirani kolege detalje strašne nesreće.

Kako su ‘Blicu’ priopćili radnici, R. M. je bio diplomirani pravnik i došao je u Beograd iz Šekovića u Republici Srpskoj prije 20 godina gdje je poslijeratnih 10 godina radio kao inspektor. Nakon toga je morao otići tražiti drugi posao i odlučio se na put u susjednu državu, gdje se materijalna situacija, unatoč teškom poslu, koliko-toliko popravila.

- Otišao je trbuhom za kruhom i zaposlio se ovdje na gradilištu. Živio je u Zemunu sa sinom. Rat, kao i brojni drugi problemi otjerali su ga iz rodnog mjesta…, taman kada je sve krenulo kako treba i kada je kako-tako mogao živjeti, dogodila se ova stravična tragedija za obitelj i prijatelje, govore u nevjerici radni kolege koji su se našli na mjestu događaja kada se sve dogodilo.

Otišao trbuhom za kruhom

Na gradilištu je bio i njegov školski prijatelj R. P. s kojim je došao u Srbiju kako bi zajedno našli posao. Posebno mu je teško zbog svega što su prošli. Ističe kako se radilo o dobrom prijatelju i vrijednom radniku kojemu ništa nije bilo teško i koji se uvijek zalagao kako bi ponajprije onima oko njega, a zatim njemu samom bilo dobro. Radove na gradilištu na kojem se nesreća dogodila izvodila je jedna srbijanska tvrtka, a istražitelji će raditi na rasvjetljavanju svih detalja slučaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije